Iharosberény

2024.02.16. 08:30

Két riasztólövéssel fékezték meg a támadót

Az ügyészségi vizsgálatot követően megállapították, hogy zajlott le a szerdai rendőrségi akció, amikor rendőrökre támadt egy férfi a Somogy vármegyei Iharosberényben, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség a korábbi információkat pontosítva.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Szendi Péter

A férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt büntetőeljárás volt folyamatban, ezért szerda reggel nyomozó ügyész jelent meg a tartózkodási helyén. Az elrendelt kutatáshoz és a gyanúsítotti idézésének személyesen történő átadásához az ügyészség a nagyatádi rendőrkapitányságot kérte fel, hogy biztosítsanak. Reggel 6 órakor jelentek meg a gyanúsított tartózkodási helyén és közölték vele, hogy kutatást fognak végrehajtani. Azonban a férfi rátámadt a rendőrökre, könnyfakasztó sprayvel feléjük fújt, és a bejárati ajtóban magához vett egy 60 centiméter pengehosszúságú bozótvágó kést. Az elkövető a machetét a feje fölé emelte és a rendőrök irányába indult, miközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, ha nem távoznak. 

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a bozótvágót és vesse alá magát az intézkedésnek. Ám nem hagyott fel a támadó magatartással, ezért a rendőrök két figyelmeztető lövést adtak le. Ezután a a férfi visszament a házba, majd kiabálva kijött és azzal fenyegette meg a rendőröket, hogy Molotov-koktélt készít és fel fogja őket robbantani, majd az ingatlan mögött elrejtőzött. A felfegyverkezve elkövetett fenyegetés miatt az ügyészség értesítette a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét, ekkor az elkövető ellenállás nélkül megadta magát. A nyomozó ügyészség őrizetbe vette az elkövetőt, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását. A gyanúsított nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában