Sonline.hu videó

2024.02.14. 12:26

Kigyulladt egy lakás Kaposváron, a Füredi úton - FOTÓ, VIDEÓ

Tűz ütött ki szerda délben egy tízemeletes társasházban Kaposváron, a Füredi utcában. Az ötödik emeleti lakás egyik szobája és az erkélye égett.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Kigyulladt és fekete füst ömlött egy ötödik emeleti társasházi lakásból Kaposváron, a Füredi út 6. számnál – erősítette meg Mihályka Szabina, a Somogy Vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.

Az ingatlan egyik szobája és az erkélye égett. Az esethez a Somogy vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és kaposvári hivatásos tűzoltók vonultak ki, nagy erőkkel. Az egységek körülhatárolták a tüzet, és átvizsgálják az érintett lakás fölött lévő lakásokat is.

Helyszíni információink szerint a tűzoltók 15 lakásból 35 lakót kísérték ki, egy lakót pedig a tetőről, magasból mentővel hozták el. A mentők öt embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanújával. 

 

A város hivatásos tűzoltói hat gépjárművel vonultak a helyszínre. A tűzoltást a Somogy vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységeknek sikerült rövid idő alatt elfojtani a tüzet, így a lángok nem terjedtek tovább a többi lakásra. Az épületből harmincöt lakót kísértek ki a tűzoltók, egy riadt fiatalembert pedig magasból mentővel mentették le az épület tetejéről. Egy szabadnapos tűzoltó is a helyszínre sietett, Ferenczi István tűzoltó őrmester még a kollégái kiérkezése előtt két felnőttet kikísért és egy gyermeket kihozott a füsttel teli lakásokból. A mentőszolgálat munkatársai öt embert szállítottak kórházba.  A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában