Párizsi kirándulás

2024.02.20. 11:50

Somogyon keresztül akart török cigarettát csempészni

Bőröndje minden zegét-zugát cigarettával tömte ki az a georgiai utas, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei már nem engedtek tovább az M7-es autópályáról.

Kovács Gábor László

Fotó: NAV

Az egyenruhások egy utasokkal teli bolgár buszt kísértek ki az M7-es autópálya Sormás pihenőhelyére rutinellenőrzésre. A jármű átvizsgálása után az utasok poggyászait is szemügyre vették. Az utolsó utas bőröndje a felnyitáskor azonnal fennakadt a pénzügyőri mustrán, az ugyanis ruhák helyett közel 1000 doboz cigarettával volt kitömve. A bőrönd tulajdonosa talán azt remélte, hogy ha a többi utas csomagjai alá rejti különös útiholmiját, elkerülheti a vizsgálatot. Lebukása után a török zárjegyes füstölnivalókról csak annyit árult el, hogy azokat Párizsba akarta vinni.

 A pénzügyőrök a 956 doboz, több mint kétmillió forint értékű dohányterméket lefoglalták. A 38 éves férfinek jövedéki törvénysértés és több mint 3 millió forint bírságfizetési kötelezettség mellett költségvetési csalás bűncselekményért is felelnie kell. 
 

Fotó: NAV

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazas

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában