Bolti lopás

2024.02.29. 09:14

Tolvajok járták a kaposvári boltokat, most a törvény előtt fognak felelni

Néhány hónap leforgása alatt összesen közel százhetvenezer forinttal károsítottak meg kaposvári áruházakat azok a tolvajok, akik ellen a Kaposvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, valamint más vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat.

Kovács Gábor László

Fotó: Monthira

A huszonéves nő és az élettársa 2023 júniusában közösen loptak ruhadarabokat úgy, hogy azokról a próbafülkében letépték az áruvédelmi eszközt. Nem sokkal később többször is megjelentek ugyanazon élelmiszer-üzletlánc különböző kaposvári áruházaiban, ahol élelmiszereket, kozmetikumokat és mosószereket rejtettek a náluk lévő táskákba, majd fizetés nélkül, egyszerűen kisétáltak. Egy másik esetben a nő a vásárlótérben telepakolt szatyrát a bejáratnál található forgókapu alatt, a lábával lökte ki a közelben várakozó élettársának, aki azt magához véve sietősen távozott. Mivel a biztonsági kamerák minden lopást rögzítettek, a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőket. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottak ellen azzal, hogy a bíróság egyúttal az ellopott termékek árának megfizetésére is kötelezze az elkövetőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában