Döntés

2024.02.12. 08:36

Úgy felszaggatták a földet a havas focipályán, mint otthon nagymama a nokedlit

Elítélte a bíróság a rongáló autósokat. A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége rongálás miatt gyorsított eljárásban emelt vádat három fiatal ellen, akik autós drifteléssel károsították a helyi focipályát.

Kovács Gábor László

Előtérben egy golf füstölgő kerékkel indul előre, a háttérben pedig egy nagymama ül.

Fotó: Bing Ai

Közösen elhatározták, hogy a 2023. december elején leesett havat kihasználva szórakozásból felhajtanak rallizni a helyi focipályára, ahová egyikük a szülei tudta nélkül édesapja összekerék meghajtásos terepjárójával, míg a másik fiú a saját autójával indult el. A pálya talaja az esőtől és hótól felázott, sáros volt, ezért a autóikkal többször körbehaladva, a járművek kerekeit a füves talajon szándékosan csúsztatva driftelgetni kezdtek. Emiatt a labdarúgó pálya összesen 3,50 négyzetméter felületén megrongálódott, és sportolásra alkalmatlanná vált. 

 

Félmillió forintos kár keletkezett, és a pálya helyreállítására legkorábban 2024 tavaszán kerülhet majd sor. Az ügyészség a fiatalokat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül a Barcsi Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottakat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és a legidősebb, próbára bocsátás hatálya alatt álló vádlottra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, illetve elkobozta tőle az elkövetéshez használt autóját, míg a másik két fiatalt próbára bocsátotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában