Ellenőrzés

2024.03.29. 08:18

Az ittas vagy drogos sofőröket húsvétkor is kiemelik a forgalomból

Húsvét alatt a forgalom növekedésével kell számolni, ezért a somogyi rendőrök – a szabályszegők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése miatt – vármegyénkben közúti ellenőrzéseket tartanak.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

 Az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő járművezetők kiszűrésére kiemelt hangsúlyt fektetnek és a passzív biztonsági eszközök , illetve a mobiltelefon használatát is vizsgálják.
– A rendőrök az év első két hónapjában több mint 40 ezer esetben vizsgáltak már alkoholos állapotot – derült ki a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SVMRFK) tájékoztatójából.  Túlnyomórészt talán ennek is köszönhetően visszaesőben van azoknak a gépjármű-vezetőknek a száma, akik ittasan ülnek volán mögé. Az ellenőrzés egyik leghatékonyabb eszköze a finn módszeres ellenőrzés. Ennek lényege, hogy megfelelően előkészített, kijelölt leállításii helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Ha a vezető nem ittas, azonnal tovább haladhat, pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, s velük szemben – a befolyásoltság függvényében – szabálysértési, közigazgatási vagy büntető eljárás indul.

Apró ajándék jár a szabálykövetőknek

– Az ünnepi ellenőrzések a szabályos közlekedők számára is – a szó legszorosabb értelmében – meglepetést okozhatnak – közölte a somogyi rendőr-főkapitányság.  – Ugyanis kollégáim apró ajándékokkal viszonozzák majd a felelős sofőrök példaértékű gyakorlatát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában