Fotók és videó

2024.03.25. 08:28

Vádalkut kötöttek a drogkereskedelmi lánc vádlottjai

A Somogy Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat egy kaposvári férfi és öt társa ellen, akik a vád szerint bűnszövetségben állítottak elő, termesztettek és kereskedtek drogokkal, de előszeretettel fogyasztották is.

Kovács Gábor László

A hálózat csúcsán a büntetett előéletű kaposvári férfi állt, aki 2022-től kezdve 2023 márciusáig több forrásból szerzett be kábítószert. Az amfetamint saját maga állította elő, egy Budapesten bérelt raktárban tárolt présgépet használt a tömbösítéshez, tömörítéshez. A drogból három társának is eladott, ez 400-szorosan meghaladta a csekély mennyiség felső határát. Több mint 3,5 millió forint bevételre tett szert. 

Társai a lakásukban, és egy bérelt raktárban rejtegették a drogot. Egy tatabányai férfi a tőle vett drogokat egy lakókocsiban tartotta, ő a munkatársainak ellenérték nélkül adott, míg ismeretlen üzlettársainak pénzért értékesítette. A két férfi között szoros barátság alakult ki, így a kaposvári férfi az amfetamint beszerzési áron, míg a kokaint barátságukra tekintettel ellenérték nélkül adta tettestársának, aki saját használatra bármikor hozzányúlhatott a nála raktározott droghoz, de mindig lemérte és felírta, majd elszámolt vele. 

Két másik férfi szintén kereskedett a drogokkal, egyiküknek ráadásul saját kannabisz ültetvénye is volt a családi házában. A leszüretelt növényekből az értékesítésre szánt adagon felül még vajat és kábítószeres süteményt is készített. Az ügyészség rajtuk kívül az értékesítési lánc alsóbb szintjén álló somogyi bűntársaikat is vádolja, akik saját ismeretségi körükben kereskedtek droggal. Egyiküknek bódult állapotban elkövetett járművezetésért is felelnie kell. 

A drogkerekedő hálózatra a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2023 márciusában csaptak le, öten kerültek letartóztatásba. 

A Somogy Vármegyei Főügyészség valamennyi vádlottal egyezséget kötött. Négy, jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedő vádlott az ügyészség 5 és 7 év közötti végrehajtandó börtönbüntetéséről szóló egyezségi ajánlatát elfogadta, és beismerő vallomást tettek. Az ügyük a Kaposvári Törvényszéken dől majd el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában