Átverés

2024.04.08. 08:29

Kengurut ígért, de túrót se adott a csaló

Csalás miatt vádat az ügyészség azzal az alföldi férfival szemben, aki internetes hirdetései és ajánlásai alapján károsított meg négy állattartót, akik Magyarországon egzotikusnak számító állatokat szerettek volna vásárolni.

Kovács Gábor László

 A férfi rendelkezett állatkerti gondozói tapasztalattal, és jártas volt a más földrészekről származó emlősök tartásában. A férfi az egzotikus állatokkal foglalkozók körében egyebek mellett arról volt ismert, hogy be tud szerezni ilyen egyedeket külföldről. 2022-ben anyagi nehézségei támadtak és tisztában volt azzal, hogy nem teljesítés esetén az előlegként átutalt összegeket nem fogja visszaadni, mert a pénzt más célra fordította, de erről a vevőket nem tájékoztatta. A csaló 2022 januárjában egy kenguru beszerzéséért 84 ezer forintot kért el előlegként, februárban két ormányos medvéért 200 ezer forintot, márciusban ismét egy kenguruért 90 ezer forintot, míg májusban két kapibaráért 115 ezer forintot, de egyik esetben sem teljesített és az előlegeket sem utalta vissza. Az ügyészség a benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfi ellen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában