Ha azonnali segítség kell a vízen

2024.05.25. 05:50

1817: Életmentő segélyhívás mentette meg a bajbajutott testvérpárt a Balatonon

Egy horgász gyors reagálása és a vízirendészet profi munkája mentette meg egy testvérpár életét Fonyód partjainál kedden.

Hajdú Marianna

A 1817-es segélyhívószámon riasztották a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságot. A mentésre szoruló törött árbócú kishajón egy testvérpár került bajba

Forrás: Somogy Vármegyei Rendőrség

A Somogy Vármegyei Rendőrség közösségi oldalán a napokban egy fontos felhívás jelent meg: 

“1817 – Ezt a számot tárcsázd, ha a Balatonon bajba kerülsz‼️”

Bár a 112-es segélyhívó számot mindenki ismeri, a 1817 különlegessége, hogy közvetlenül a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletét kapcsolja, így azonnali segítség érkezett a vízen bajbajutottakhoz.

Így történt ez kedden reggel is, amikor Fonyód partjainál egy horgász vette észre, hogy egy kishajó árbóca eltörött. A segítőkész ember azonnal tárcsázta a 1817-et. A hívásra a vízirendészet gyorsan reagált, és pillanatok alatt a helyszínre érkeztek. Kiderült, hogy a hajón egy testvérpár tartózkodott, akik a baleset következtében veszélyes helyzetbe kerültek.

A vízirendészet munkatársai szakértelmükkel és lélekjelenlétükkel sikeresen mentették ki a bajbajutottakat és a vitorlást is biztonságosan a kikötőbe vontatták. A testvérpár sértetlenül, de megijedve érkezett a partra, hálájukat kifejezve a rendőröknek.

Az ilyen esetek rávilágítanak arra, milyen fontos a helyes segélyhívó szám ismerete. A 1817-es szám különösen fontos a Balatonon, ahol a vízi balesetek gyors beavatkozást igényelnek. Ne felejtsd el, hogy baj esetén mindig hívhatod a 112-t is, de ha közvetlen segítségre van szükséged a Balatonon, a 1817 a legjobb választás!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában