megemlékezés

2017.10.26. 10:09

Gyúlnak a gyertyák – legyen biztonságos a megemlékezés!

November elején évről évre előfordulnak temetőtüzek, vagy olyan lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertyák okoztak.

Sonline

Mindenszentek idején és az azt követő Halottak napján gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek közöttünk. – A temetők mellett sokan otthon is gyertyákkal, mécsesekkel emlékeznek meg, emellett egyre többen töklámpást is készítenek – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. – Az évnek ebben a szakaszában gyakran riasztják a tűzoltókat temetőben keletkezett tűzhöz, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott. November első napjaiban évente átlagosan húsz olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol mécsesek, vagy koszorúk okoznak tüzet.

– A tűzesetek oka, hogy a mécseseket, gyertyákat gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a keletkező lángok a temetőben a száraz avarra, a lakásban pedig a függönyön és asztalterítőn keresztül a lakás más helyiségeire is átterjednek – hívták fel a figyelmet. – A temetőtüzek megelőzhetőek azzal, hogy a szabadban csak mécsestartóban lévő mécsest gyújtunk meg, ezeket a sírtól való távozás után pedig eloltjuk. A Halloween alkalmából készített töklámpásokat és kegyeleti gyertyákat olyan biztonságos helyre kell rakni, ahol nem gyulladhat meg a közelükben semmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában