Dübörög a szezon

2017.07.24. 13:53

A félmilliomodik komputast köszöntötték

Dinamikusabban nőtt az idei évben a Balatoni Hajózási Zrt. kompjáratainak forgalma, mint 2016-ban. Ez azon is megmutatkozik, hogy már most július végén köszöntötte a társaság félmilliomodik utasát, amelyet tavaly csak augusztus közepén tehettek meg.

Koszorus Rita

A szerencsés utas kilétére ezúttal is csak a helyszínen derült fény, Tuburcz Ferencet és feleségét Kollár József vezérigazgató és Dónucz László értékesítési, forgalmi igazgató köszöntötték. A nyaralását töltő ócsai házaspár egy 50 ezer forint értékű BAHART Joker kártyát kapott, amellyel a következő év végéig több hajózási lehetőséget is kipróbálhatnak.

Emellett a BAHART minden a járaton utazó autósnak kis ajándékkal köszönte meg a bizalmat.

Tavaly több, mint 1,1 millióan közlekedtek komppal Szántódrév és Tihanyrév között. Ezzel 14 éves rekord dőlt meg, s idén is hasonlóan jó eredményre számítanak. Július 17-ig mintegy 450 ezer utas kelt át a Balatonon komppal, s annak ellenére tudta a BAHART produkálni ezt a forgalmat, hogy az év első két hónapjában – a jégborítottság miatt – nem jártak a hajók. Több jármű utazott a kompok fedélzetén: 150 ezer darab gépjármű, amely 10 százalékos növekedést jelent és 12 százalékkal több kerékpár.

– A BAHART, mint a Balaton motorja elkötelezett abban, hogy szolgáltatásaival összekösse a Balaton parti településeket, és látogatókat vigyen a települési programokra hajóival, köztük a kompokkal is – közölte a társaság közleményében. – A kompközlekedés a Balatonnál rendkívül népszerű, hiszen a tó körüli infrastruktúra terheltsége és a növekvő látogatószám egyre többeket sarkall arra, hogy ezt a gyors és kényelmes szolgáltatást válasszák a túlpart eléréséhez.

A járatokon idén számos programot kínálnak a kultúrára éhes közönségnek, hiszen három színvonalas koncertnek ad helyszínt a BAHART a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozatában. Így július 28-án a Stereo MC’s lép fel, augusztus 25-én délelőtt az Alma együttes, míg szeptember 16-án a Tankcsapda zenekar korbácsolja fel a hullámokat és a hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában