Galéria

2017.07.29. 20:06

Kígyót és cetet is formáltak a kovácstalálkozón

Szárnyalt a kovácsok fantáziája, remekművek sokaságát tekinthette meg a nézősereg szombaton a 16. országos kovács találkozón és versenyen.

Harsányi Miklós

Ezúttal is szép sikert aratott a rendezvény, a hazai vendégek mellett német, osztrák és holland turisták is ellátogattak a rendezvényre, ahol a legidősebb kovácsot egy üveg megyeborral köszöntötték.

Kovácsoltvas sörösdoboz tartó, cethal, ajtókopogtató, míves gyertyatartó, kígyó és ősi kelta ruhás-tű – a kovácsok ezúttal is bizonyították, hogy minden évben képesek az újabb látványos alkotások elkészítésére. Szabadon dolgozhattak, a remekmű elkészítésével kapcsolatban nem volt semmilyen megkötés: a résztvevők három kovácstűzhely mellett szorgoskodtak, 90 perc állt rendelkezésükre, egy időben hárman dolgoztak. Különlegességből ezúttal sem volt hiány: az egyik induló kézi bőrfújtatóval tartott látványos bemutatót. Amúgy nem lehetett okuk panaszra a házigazdáknak: az elmúlt évek alatt országosan is ismertté vált programot napközben újabb látogatók keresték fel, szép számmal családok, baráti csoportok is érkeztek. Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett a találkozón, melyet Szászfalvi László országgyűlési képviselő nyitott meg.

– Ezúttal 26 kovács mutatta meg tudása legjavát, az ország távolabbi részeiből is érkeztek indulók: az egri és orosházai mestereken kívül Pilisborosjenőről, Pápáról és Devecserből is jöttek – tudtuk meg Bertók László vései polgármestertől. – Somogyból Siófokról, míg a mezőny legidősebb versenyzőjét a 86 éves igali Szabó Sándort külön is köszöntötték. Örülünk, hogy a rendezvényünk ennyire népszerű és egyre többen ismerik. Napközben összességében nagyjából 1000 látogatóra számítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában