Mantra-ösvény

2017.07.23. 15:01

Esküvő és vegán különlegességek a Krisna-völgyi búcsún

A vegán pizza és fagyi volt az idei Krisna-völgyi búcsú két nagy slágere, de a vegetáriánus, tojásmentes palacsinta is nagy kedvence volt a látogatóknak.

Kovács Gábor

Már pénteken megindult a szemlélődők áradata a somogyvámosi Krisna-völgybe. A szombat reggeli esőzések után újult erővel gyűlt a tömeg, az idén is tízezer vendéget vártak három nap alatt. Ilyenkor a búcsúban mindenfelé kézműves termékek alatt roskadozó asztalkák állnak, melyeknél sok más értékes áru mellett Krisna-völgy saját termékei is megvásárolhatóak. A házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencéket szakavatott kezek segítségével a látogatók is elkészíthették. A mezőgazdasági ökrös gépbemutató, valamint a kertészetben és a tehenészetben tartott séta a biogazdálkodás eredményeit mutatta be, tudtuk meg Nilamani Cakravartitól, a völgy sajtóreferensétől.

A színpadi programokon át az érdeklődők megismerhették India kultúrájának minden részletét a Krisna-völygabn, a zenétől a táncművészeten át a színdarabokig. Gyermekműsorok és filozófiai beszélgetések is zajlottak. A déli órákban itt tartották a védikus indiai esküvőket is. A tűzceremónia különleges, más, mint a hazánkban megszokott polgári, vagy templomi esküvő.

 

Az „erőszakmentes tehénvédelmi központban” bemutatták a nagy becsben tartott, szeretettel gondozott teheneiket is, boci simogatóval egybekötve. Ez utóbbi, mint a völgy területén belül közlekedő kisvasút, a gyerekek örömére szolgált. A férfiak az íjászatban próbálhatták ki magukat, a nőket a hennafestés nyűgözte le.

Akiket a lélek mélységei érdekelnek, a mantra-ösvényen végigjárva kóstolhattak bele a meditációba. A Kérdezz-felelek sátorban sok kérdésükre választ kaphattak, az Öko-portán a környezetvédelem és biokertészet témakörében bővíthették ismereteiket. A Valóságsátorban purit süthettek és betekintést nyerhettek a Krisna-hívők különleges szokásaikba. Már a tavalyi év nagy kedvence volt a Reinkarnációs szerepjáték, ami a karma szövevényes törvényeit igyekszik megértetni a szereplőkkel. Még számtalan különleges programmal várták a Krisna-völgy pazarul zöldellő, 280 hektáros biofarmján az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában