Felszólalás

2017.07.18. 07:04

Aktív hónapokon vannak túl a somogyi országgyűlési képviselők

A hét somogyi országgyűlési képviselő közül a jobbikos Ander Balázs szólalt fel a legtöbbször a januártól júliusig terjedő időszakban. Míg a legtöbbet a Fidesz és a KDNP színekben politizáló országgyűlési képviselők voksoltak a Tisztelt Házban.

Koszorus Rita

Budapest, 2017. június 23. Képviselõk szavaznak a plakáttörvényrõl az Országgyûlés rendkívüli ülésén 2017. június 23-án. A településkép védelmérõl szóló törvény módosításával szigorította az Országgyûlés a politikai reklámok kihelyezését, a jogszabály módosítását 123 igen és 68 nem szavazattal fogadta el a parlament. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hét somogyi képviselő közül a barcsi Ander Balázs (Jobbik) hallatta a leggyakrabban hangját a Parlamentben. A politikus januártól a nyári szünetig 187 alkalommal szólalt fel, s 158 önálló indítványával bekerült a honatyák top 100-as listájának első felébe. Felszólalások tekintetében a somogyi képviselők közül a képzeletbeli dobogó második helyére került az MSZP színeiben politizáló Harangozó Gábor. Az ellenzéki párt megyei elnöke 130-szor szólalt fel a Parlamentben, s ezen túl nagyon aktív volt önálló indítványok számában is, ugyanis a fiatal honatya 260-at nyújtott be. A Somogy 2-es választókerületet képviselő Szászfalvi László (KDNP) került a megyei ranglista harmadik helyére, a maga 93 felszólalásával. A kereszténydemokrata politikus 36 önálló és két nem önálló indítványt jegyez az idei esztendőben.

A 4-es számú választókerületet képviselő Witzmann Mihály 84-szer osztotta meg gondolatait képviselőtársaival a Tisztelt Házban. Húsz önálló és nyolc nem önálló indítványa volt. Móring József Attila, kereszténydemokrata honatya 52-szer szólalt meg a parlamentben, míg a Somogy egyes választókerületből delegált Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP) 32-szer szólalt fel. Mátrai Márta ugyancsak kormánypárti színekben politizáló képviselő tizennégy alkalommal szólalt fel.

Móring József Attila és Szászfalvi László kereszténydemokrata, valamint Witzmann Mihály és Mátrai Márta fideszes képviselők a parlamenti voksolások nagy többségét nem hagyták ki, 98 százalékban vettek részt a szavazásokon. Gelencsér Attila is igyekezett részt venni az országgyűlési szavazásokon, 90 százalékukon voksolt. Az ellenzéki képviselők közül Ander Balázs szavazott többször, a szavazások 85 százalék vett részt, míg Harangozó Gábor – valamivel több, mint a felükön (56 százalék).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában