Siófok

2017.08.24. 18:02

Kampányba kezdett a Jobbik a bérunióért

Együttműködési megállapodást írt alá Siófokon Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, a béruniót kezdeményező polgári bizottság vezetője és Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, a Magyar Polgármesterek Közösségének elnöke.

Gyöngyösi Márton elmondta, hogy a Jobbik elindított egy kezdeményezést, amelynek az Európai Bizottság zöld lámpát adott, és megkezdődhetett az egymillió aláírás gyűjtése az unió területén. Nem csak célkitűzés a részükről, hogy megjelenítsék „az egyenlő munkát egyenlő bérért” elvet az európai uniós jogrendben, hanem egy programot is kidolgoznak. Igyekeznek minél több polgári, civil szervezethez, kamarához, szakszervezethez, helyi döntéshozóhoz szólni és örülnek, hogy az elsők között a 30 tagot számláló Magyar Polgármesterek Közösségét tudták a kezdeményezéssel megszólítani.

Varga Mihály, aki három cikluson keresztül volt pénzügy- vagy nemzetgazdasági miniszter és eddig szakmai hozzászólásokat hallhattunk tőle, ezúttal tökéletes sületlenségeket beszél – reagált Gyöngyösi Márton a Somogyi Hírlap felvetésre, melyben emlékeztettük, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott a minap: aki bérunióról beszél, az igazából adóemelést akar, a bérek közötti különbség eltüntetéséhez ugyanis garantáltan adóemelésre lenne szükség. Gyöngyösi szerint jól látszik, hogy a miniszter nem olvasta el a kezdeményezést, mert nem adóemelésről, hanem járulékcsökkentésről, az állami támogatások rendszerének átgondolásáról van szó benne. Hozzátette azt is: éppen ezért egy nyílt vitára hívja ki Varga Mihály minisztert.

Ander Balázs, a párt somogyi országgyűlési képviselője pénteken Kaposváron, szombaton pedig Barcson tart sajtótájékoztatót az aláírásgyűjtés kezdeményezéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában