Helyi közélet

2017.08.31. 19:11

Megdőlhet a rekord – túl az egymillión a balatoni komp

Egymilliomodik komputasát köszöntötte csütörtökön a Balatoni Hajózási Zrt. Egy százezer forint értékű Bahart-kártyát vehetett át egy szerencsés budapesti házaspár a Kossuth-komp fedélzetén Kollár József vezérigazgatótól és Witzmann Mihály országgyűlés képviselőtől.

Krausz Andrea

Tavaly egész évben mintegy 1,1 millió utas vette igénybe a kompszolgáltatást Szántód és Tihany között, amivel egy 14 éves rekord dőlt meg. A cégnél abban bíznak, hogy az idén meghaladhatja a tavalyi rekordot is a forgalom. Az egymilliós álomhatárt az idén két héttel korábban érték el, mint az előző évben, így reálisnak tűnik az év végére egy újabb csúcsdöntés, pedig az év első felében 51 napig szünetelt a kompszolgáltatás a befagyott Balaton miatt.

– A régió összes szolgáltatója és szereplője meg tudja erősíteni, hogy jóval intenzívebb volt a régió látogatottsága – mondta Mihalovics Dóra, a Bahart PR és marketing vezetője. – A hétköznapokon is többen voltak, akik egy hetet, vagy hosszabb időt töltöttek a Balatonnál és beiktattak kiránduló programokat, így igénybe vették a kompszolgáltatást. Az úszó világbajnokság és más sportesemények növelték a külföldiek számát, akik ugyancsak felkeresték a régió frekventált helyeit . – Az augusztus 20. utáni időszakban is erős volt a forgalom a kompokon valamint a személyhajókon, a napsütéses, meleg időben sokan kihasználták az utolsó napokat.

Augusztus végéig 25 ezer fővel, azaz mintegy 3 százalékkal több utast és 10 ezerrel több gépkocsit, valamint több kerékpárt szállítottak a kompok a tavalyi év azonos időszakához képest.

A kompok augusztus 28. és szeptember 24. között 40 percenként közlekednek, az első komp Szántódrévből 6 óra 40 perckor az utolsó 20 órakor indul, míg Tihanyrévből 7 órakor indul az első és 20 óra 20-kor az utolsó kompjárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában