KE Cross Run

2017.09.04. 17:30

Akadályfutás réten, sásban

Szeptember 23-án – nem titkoltan hagyományteremtő jelleggel – szervez akadályfutó verseny a Kaposvári Egyetem a Magyar Honvédséggel együtt az egyetemet, és a Pannon Lovasakadémiát körülölelő területen. Az előkészületekről számoltak be hétfői sajtótájékoztatójukon.

Barkóczy László

Pályabejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak az esemény szervezői a Pannon Lovasakadémián. Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja elmondta, az egyetem régóta keresi azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével minél több emberrel ismertetheti meg a campus és a lovasakadémia lehetőségeit. Ennek egyik kiváló módja egy sportverseny rendezése, mely méltán népszerű a világ minden sportszerető embere körében. Így esett a választás az akadályfutásra, hisz lehetőséget ad arra, hogy a versenyzők önmagukat kipróbálva ismerkedjenek meg a környezettel és az egyetemmel is.

Horváth Jenő, a Kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ őrnagya kiemelte, hogy nagy örömmel csatlakoztak a szervezéshez, hisz az ilyen jellegű események kihívást jelenthetnek a katonák számára is. Mint a sajtótájékoztatón elmondta, az eseménnyel egy időben számos érdekes bemutatót is tartanak majd a rendezvény helyszínén, és szívesen adnak tájékoztatást a katonai szolgálat nyújtotta lehetőségekről is.

Szerb György a rendezvény főszervezője, és a Kaposvári Sportiroda és Létesítmény Központ igazgatója elmondta, hogy az esemény megrendezése igazán nagy kihívás az egyetem számára is. Szerencsére sok olyan hallgató és dolgozó segíti a munkát, akik maguk is előszeretettel indulnak hasonló megmérettetéseken. Kérdésünkre elmondta, hogy életkorok szerint különböző távokat kell teljesíteniük a jelentkezőknek. A gyerekeknek – életkoruktól függően – egy-két kilométert, a felnőtteknek kétszer négy kilométeres távot kell majd teljesíteniük. Az indulók egyénileg és csapatban is teljesíthetik az előírt távokat. A csapatversenynél kitétel, hogy négy fős legyen, két férfi és két nő alkothatja, az arányt megbontani nem lehet, mert úgy nem számít csapatnak.

Azok, akik csak érdeklődnek a verseny után, esetleg kísérők szintén jól érezhetik majd magukat. Olyan programok is színesítik a rendezvényt, ahol a család minden tagja jól érezheti magát. – mondta el lapunknak a főszervező.

A rövid pályabejárás során elsősorban a susnyást ismerhettük meg, illetve a majdani akadályok helyéül szolgáló legelőt. Szerb György elmondta, hogy az akadályok olyanok lesznek, melyek mindenki számára teljesíthetőek, így kiváltó feladat, büntetés nem lesz. A futás mellett számot kell adniuk a versenyzőknek mászóképességből, egyensúlyérzékből, illetve víz és sártűrésből. A pályát sikeresen teljesítők, és a kategóriák helyezettjei egyedi befutó érmet kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában