Fotózás

2017.09.13. 07:00

Titkok közelről, a természetből

Egészen különleges szemszögből mutatja meg Sélley Miklós fotóin a természet rejtélyes világát. A felsőmocsoládi származású természetfotós Titkok közelről című kiállítása az Együd Árpád Művelődési Központban várja az érdeklődőket egészen október 6-ig.

Koszorus Rita

Képein olyan mozzanatokat örökített meg, amelyek a hétköznapok egyhangúságából ragadják ki a szemlélődőt. Többször is fotózott az alkotó a Zselicben, de a Desedánál és szülőfalujában Felsőmocsoládon is.

– A természetfotózás minden ágát művelem, de 2011. óta nem volt ilyen nagy összefoglaló kiállításom – elevenítette fel a fotográfus a kiállítás anyagának születését. – Akkor döntöttem el, hogy mivel a makro az egyik kedvenc témaköröm, ilyen fotókból állítom össze a következő tárlatomat.

Ez egy izgalmas és kihívásokkal teli feladatnak bizonyult. – A nagyítások miatt kifejezetten nehéz – árulta el Sélley Miklós. – A mélység-élesség fokozatosan csökken a leképezés miatt. Ahogy növekszik a nagyítás, úgy a fényképezhető tartomány is egyre csökken.

A másik kihívás pedig az élő természet csodája. Hiszen a virágokat lengeti a szél, a pókok pedig folyton mozgásban vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában