Egészséges életmód

2017.09.03. 15:30

Somogyi almát kapnak hetente háromszor a somogyi diákok

Szeptembertől folytatódik az iskolagyümölcs-program. Jó minőségű somogyi almát kapnak a megye diákjai, a lapunk által megkérdezett szakember szerint hetente háromszor juthatnak majd gyümölcshöz a tanulók.

Gyeszát Zsolt, [email protected]

Az iskolagyümölcs-program keretein belül az új tanévben is kapnak almát a somogyi diákok az iskolákban. Mint megtudtuk, szeptember 4-én kezdik el a gyümölcsök kiszállítását az intézményekbe.

– Mint minden évben, úgy az idei tanévben is kapnak almát és száz százalékos gyümölcslevet a diákok – mondta Tömösváry Máté, a Balaton-Ker-Tész Szövetkezet kereskedelmi vezetője. – A tanév során 26 héten keresztül zajlik a program, melynek során hetente háromszor juthatnak somogyi almához a tanulók. Heti kétszer almát, egyszer pedig száz százalékos gyümölcslevet kapnak a tanulók.

Az európai uniós iskolagyümölcs-programban van egy választható kísérőintézkedés is. Ennek révén extra kóstoltatást szervez majd a szövetkezet. Így különféle zöldségeket és gyümölcsöt kapnak kóstolóként a diákok. Tömösváry Máté elmondta: ez előreláthatólag paprika, paradicsom, uborka és szőlő kóstolását jelenti majd szeptemberben, melyeket nyersen visznek el a diákokhoz.

Az egészséges életmódra ösztönző program mellé munkafüzetet is kapnak a diákok, mely hasznos tudnivalókat tartalmaz. Ezzel is a tudatos táplálkozáshoz tartozó gondolkodásmódot erősítik.

Hat megyében van jelen a böhönyei székhelyű szövetkezet, megközelítőleg 60 ezer diákot látnak el országosan. Somogy megyében közel 60 iskolát fednek le, melynek során 9800 gyermeket látnak el az iskolagyümölcs-program keretein belül. Köztük a kaposvári általános iskolák tanulóit is.

– Elsőtől a hatodik osztályig kapnak gyümölcsöt a diákok, a gyerekek hiányzása révén megmaradt mennyiséget pedig a hetedik és a nyolcadik osztályosok között osztjuk majd szét – mondta el kérdésünkre Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola és tagintézményeinek főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában