összefogás

2017.10.12. 16:05

Együttműködik a megye az agrárkamarával

Idilli az állapot Somogyban, mert nagyon kevés olyan hely van, ahol ilyen jól együttműködik a megyei önkormányzat és az agrárkamara.

Koszorus Rita

– Somogy hagyományosan agrármegye ezért a megyei önkormányzatnak közvetve és közvetlenül is komoly kapcsolatai vannak az agráriummal ezt erősítjük meg a szerződés aláírásával – ezekkel a szavakkal indokolta Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) kötött együttműködést. – Az együttműködés nem új keletű. Komoly lépés volt a somogyi borászok ügyének felkarolása. Borstratégiát készítettünk és életre hívtuk a Somogyi Borfesztivált, amelyet minden június második hétvégéjén megrendezünk a várossal, az agrárkamarával közösen itt a Vigasságok Terén.

A két szervezet egyébként a területfejlesztési koordinációs szakfeladatok ellátása, valamint a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum, valamint a megyei klímastratégiában is aktív partner a megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. – Egy agrármegyének nagyon bölcs dolog, ha óvja azt a területet, amin élnünk kell – mondta Gombos Sándor, a NAK megyei elnöke a szerződés aláíráson. Hozzátette: egy idilli állapot van Somogyban, mert nagyon kevés megye van, ahol ilyen jól tud együttműködni a megyei önkormányzat és az agrárkamara.

Gombos Sándor beszámolt arról is, hogy jelenleg készül egy 150 ezer mázsás borfeldolgozó megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése, amely 15 millió palack előállítását teszi majd lehetővé évente. Ezzel lényegében kétszeresére nőhet a dél-balatoni borászatok bevétele, és kétszáz új munkahelyet hozhatnak létre a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában