galéria

2017.10.30. 11:30

Motorosok és kvadosok csaptak össze a Hegylakó kupáért

A hatodik Hegylakó kupa nemzetközi motokrosszversenyen a második forduló küzdelmeire a bizonytalan időjárás ellenére is sokan voltak kíváncsiak a hétvégén. Változatos és izgalmas futamokat láthattak a motorsport szerelmesei a zselickislaki pályán.

Böcz Zoltán

Annak ellenére, hogy a futam előtti napon elázott a pálya, tökéletes körülmények között róhatták a köröket a versenyzők – tudtuk meg idősebb Németh Kornéltól, az esemény főszervezőjétől. A közel félmillió forintos összdíjazású megmérettetésen valamennyi korosztály képviselője motorra ült. A fiatalabbak az 50, 65, és 85 köbcentiméteres motorokkal, míg az idősebbek az amatőr MX1 (450 köbcentiméterig) és MX2 (250 köbcentiméterig) kategóriákban mérték össze tudásukat.

A legnagyobb érdeklődés a profik futamát övezte, amelyet két órás küzdelem végén ifjabb Németh Kornél nyert meg. Érdekesség, hogy egy óra elteltével körönként kiesett egy-egy motoros, így a végéig csak a legjobbak maradhattak versenyben. Annak érdekében, hogy ne legyen unalmas a pálya egy erdős szakasszal bővítették ki a szervezők erre a futamra.

– Szőke Márk elvitte a rajtot, majd nagyjából egy óráig vívtunk az első helyért – mesélt a versenyről ifjabb Németh Kornél. Ezt követően sikerült elhúznia és meg is tartotta előkelő helyét a futam végéig. Ifjabb Németh Kornél elárulta: könnyen meglehet, hogy ez volt az utolsó versenye.

A fiatalok közül Zanócz Noel emelkedett ki, aki több kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Nem csak két keréken rótták köröket a motorsport szerelmesei, ezúttal a kvadkrosszosok is lehetőséget kaptak, hogy megmutassák mit tudnak. Az MX1-es mezőnyben Karai Kristóf, míg MX2-ben Oláh Tibor volt a leggyorsabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában