Fonyód

2017.10.05. 20:00

Nem kérnek a zajvédő falból – levelet írtak az államtitkárnak

Több lehetséges alternatívát is felvonultattak, amelyek mindegyike kedvezőbb megoldást eredményezne számukra a zajvédő falnál. Ilyen például a rugalmas gumipapucsok elhelyezése a talpfák alá.

K. G.

Levelet írt a fonyódi önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának, amelyben kérték közbenjárását a fonyódi zajvédő fal ügyének megnyugtató rendezéséhez. Ahogyan arról beszámoltunk, a fonyódiak ellenzik a vasútvonal mellé épített zajvédő falat, mert szerintük elveszi a balatoni panorámát, és csökkenti ingatlanjaik értékét.

– Az elmúlt héten személyesen megtekintette a tervezett zajvédő fal építési munkálatait a térség országgyűlési képviselője – mondta Farkas Gábor alpolgármester. – Móring József Attila meghallgatta javaslatainkat, elmondtuk neki, hogy nem támogatjuk a fal megépítését, alternatív megoldásokat szeretnénk a kérdéses szakaszon amennyiben szükséges a zajvédelem az előírások szerint.

Együtt elküldték az érintett tulajdonosok nevében a javaslataikat is, melyben több lehetséges alternatívát is felvonultattak, amelyek mindegyike kedvezőbb megoldást eredményezne számukra. Ilyen a rugalmas gumipapucsok elhelyezése a talpfák alá. Kérték, hogy a fal megépítésétől tekintsenek el. Szeretnék, ha beruházás szünetelne addig, amíg újabb hatástanulmány nem készül. Ennek elkészülését követően pedig az ingatlantulajdonosok igényeit és elvárásait, valamint a beruházás költségkeretét is megvizsgálva egyeztetnének egy mindenki számára megnyugtató műszaki megoldásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában