temetőjárat

2017.10.28. 15:30

Rendőrök és polgárőrök is vigyáznak a temetői rendre

Közel százezer látogatót várnak a következő napokban a megyeszékhelyen, hosszabbított nyitva tartás lép életbe a kaposvári temetőben.

Harsányi Miklós

Időben felkészültek az ünnepekre a megyei temetkezési vállalat munkatársai: Kaposváron a következő napokban közel 100 ezer látogatót várnak. Hosszabbított nyitva tartás lesz a sírkertekben, rendőrök és polgárőrök ügyelnek a biztonságra. – Szombaton és vasárnap kiemelkedően nagy forgalomra számítunk – mondta Puskás Béla, a megyei temetkezési kft. ügyvezető igazgatója. – Bár Mindenszentek jövő szerdán lesz, ám sokan a hétvégén keresik fel szeretteik sírját. Az elmúlt évek tapasztalata alapján az ünnepek előtt, alatt sokan két-három alkalommal látogatnak el a temetőbe.

A Keleti és a Nyugati temető november 2-ig reggel hattól este nyolc óráig tart nyitva, november harmadikától 7-től 18-ig. Puskás Béla kiemelte: ebben az időszakban nemcsak helyiek, hanem távolabbi településekről is érkeznek látogatók, így időről időre előfordulhatnak közlekedési dugók a temetők környékén.

Akadnak olyan autósok, akik kizárólag a bejárat közvetlen közelében akarnak leparkolni, s autóval addig keringenek, amíg nem találnak szabad helyet. Ez okozza gyakran a torlódást, ezért szakemberek azt tanácsolják a gépkocsivezetőknek: ha szabad megállót látnak, álljanak le. Még a távolabbi pakolókból is néhány perc sétával hamar odaérnek a sírkerthez. A Keleti temetőnél közel 250 gépkocsi fér el a megállóhelyeken, a Nyugatinál mintegy 200.

Akárcsak az előző években, úgy az idén is kiemelt figyelmet fordítanak a közbiztonságra. A megyei temetkezési kft. valamennyi munkatársa dolgozik az ünnepek során, a polgárőrök is bekapcsolódnak a munkába, s a járőrökön kívül civil ruhás rendőrök is védik a látogatók biztonságát. Szakemberek nyomatékosan arra hívják fel a látogatók figyelmét, hogy tegyenek eleget az alapvető biztonsági szabályoknak. Senki ne hagyjon táskát és egyéb értéket a síron, s a járművekben se legyen olyan tárgy, ami felkeltheti a tolvajok figyelmét.

Fotókiállítás, gyertyagyújtás, gyászmise a Keleti temetőben

A somogyi temetők üzenete címmel fotókiállítás nyílik november elsején 16.30-kor a Keleti temetőben. Délután ötkor Szita Károly, Kaposvár polgármestere gyertyát gyújt minden kaposvári elhunyt emlékére a Mária-szobornál, 17.10-kor a felújított központi keresztet szentelik fel. A Hősök templomában este fél hatkor gyászmisét tartanak, 18-30-kor tisztelgő főhajtás és gyertyagyújtás lesz a kaposvári hősökért és áldozatokért a Mindszenty téren, a Hősök emlékművénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában