megyei időjárás

2017.10.28. 07:00

Röpke napsütés után heves szél hozza a zivatart Somogyba

Szombaton a megyében még rövid időre kisüthet a nap, majd egészen biztosan beborul, és heves széllel megint esni kezd.

Sonline

Somogy megyében, szombaton eleinte számítani lehet átmeneti napsütésre, majd északnyugat felől újból beborul az ég, és kisebb eső, záporok is előfordulhatnak. Erős északnyugati szél fúj. Kifejezetten hideg lesz, és a hőérzetünket a szél tovább csökkenti. Este, valamint éjszaka erősen felhős marad az ég, reggelig számottevő csapadék továbbra sem fordul elő. Csak kissé mérséklődik a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel 5,

szombat délután 10,

vasárnap reggel 6 fok körül alakul.

A hűvös, szeles időben az időjárási változásokra érzékenyen reagálóknál érgörcsök léphetnek fel, elsősorban a bőr ereiben, de a frontbetegeknél akár a szív koszorúereiben is. A vérkeringési zavarok hatására a reumatikus ízületi bántalmak is fokozódhatnak. Habár a hőmérséklet a sokévi átlag körül alakul, az erős, viharos szélben ezt kevesebbnek érezzük, és a komfortérzetünket is rontja az intenzív légmozgás, mert fokozza a hűtő hatást. (forrás: met.hu)

A következő napokban pedig...

– Vasárnap újabb hidegfront érkezik, egyre többfelé esővel. A front érkezésekor szórványosan zivatarok, és erősen viharossá fokozódó északnyugati szél várható, komoly széllökésekre készüljünk! Ezen a napon lehetőleg ne parkoljunk fák alá, illetve olyan épület közelébe, ahonnan cserepet sodorhat le a szélvihar!

– Hétfőn szeles, hideg, változóan felhős-napos idő a legvalószínűbb, elvétve kialakulhatnak záporok, sőt havas eső, hózápor sem kizárt.

– Kedden valamelyest nyugszik az idő, de hideg lesz, gyakori napsütéssel. Mérséklődik a szél.

– Szerdán előreláthatólag újra felhősödik, kisebb eső is előfordulhat. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik