időjárás

2017.11.06. 06:40

Borongós, esős, szeles időt hoz a hidegfront Somogyba

Egy érkező hidegfront miatt borongós lesz a hétfő, de Somogy keleti részén felszakadozhat a felhőzet.

Sonline

– Hétfőn egy hidegfront alakítja az időjárást Somogy megyében is – írja az eumet.hu. – Többnyire borongós, esős, hideg idő, északi szél valószínű, de a megye keletre eső területein kisebb eséllyel számíthatunk csapadékra. Ott akár el is vékonyodhat a felhőzet, így helyenként és időnként szakadozottan felhős idő alakulhat ki. A hőmérséklet is ennek megfelelően alakul majd.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • hétfő reggel 6 fok
  • hétfő délután 8-12 fok
  • kedd reggel 6 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

  • Kedden és szerdán is ebben az országrészben valószínű erősebben felhős,borongós, hidegebb idő, és időről-időre az eső is eleredhet. Kedden kevesebb, szerdán ismét több csapadék ígérkezik.
  • Csütörtökön is felhős, borongós lesz az ég, és eső is eshet. Szürke időre van kilátás párássággal, köddel.
  • Pénteken és szombaton változóan felhős, ködfelhős, majd szűrt napsütéses, foltokban tartósabban párás, ködös idő most a legvalószínűbb. A maximum hőmérséklet nagyon szóródhat az enyhébb, derengő napsütéses és a hideg, ködfelhős területek között. Elszórtan gyenge szitálás is előfordulhat.
  • Közlekedésmeteorológia

    Hétfő hajnalban, reggel pára-, főként az Északi-középhegység térségében ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Hajnaltól nyugaton, délnyugaton esőtől, záportól csúszhatnak az utak, máshol napközben fátyolfelhős-napos időre van kilátás, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. A középső és nyugati tájakon az élénk széllökések kissé csökkenthetik a menetstabilitást. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában