videó

2017.11.22. 14:00

Egymást verték a rendőrök: sikeresen szerepeltek a somogyiak a gálán

Két arany-, három ezüst valamint egy bronzérmet is kiharcolt négy somogyi rendőr a hétvégi TEK Budo- és Küzdősport Gálán.

Böcz Zoltán

A Terrorelhárítási Központ versenyére háromszáznál is többen neveztek az ország rendvédelmi szerveinek dolgozói. A küzdők között volt négy somogyi rendőr is, akik kivétel nélkül sikeresen szerepeltek. Torma Georgina kaposvári nyomozó kyokushin karatéban indult, mivel húsz éve űzi már ezt a sportot. Az első TEK gáláján, amelyre három hónapja készült rögtön ezüsttel mutatkozott be.

– Egy fekete öves ellenfelet kaptam, aki nyolc kilóval nehezebb volt nálam a súlycsoport-összevonás miatt és sajnos keményen küzdött, így a második helyet sikerült megszereznem – mesélte a kaposvári nyomozónő.

Varga Orsolya WKF karatéban állt tatamira harmadik gáláján, a döntőben azonban egy vádlihúzódás nehezítette a dolgát. A siófoki rendőrnő ellenfelei pontosabbak voltak, így végül a harmadik helyen végzett. Karate formagyakorlatával viszont a dobogó második fokára állhatott.

Mihovics Szabina két kategóriában is kipróbálta magát. Földharcban már másodszor szerzett aranyérmet a TEK versenyén, míg cselgáncsban most indult először és az ezüstöt zsebelhette be. A közös technikák miatt gondolta úgy, hogy mindkét stílusban indul. Gyerekkora óta cselgáncsozik, magyar válogatott és országos bajnok is volt már. Több ellenfelét jól ismerte már.

– A judós társadalom elég kicsi Magyarországon, úgyhogy őket ismertem már, viszont mindig vannak új versenyzők, akik a rendészeti szakközépiskolákból csatlakoznak, úgyhogy vannak új ellenfelek is mindkét kategóriában – mondta el a verseny után Mihovics Szabina, fonyódi rendőr.

Nem csak nők képviselték Somogyot azonban a versenyen. A barcsi Vodenyák Endre WKF karatéban senior kategóriában indult, hosszabb kihagyás után kezdte el ismét ezt a küzdősportot

– Általában megpróbálom mindig ráerőltetni az ellenfelemre azt, amit én szeretnék, a mérkőzések során többnyire ez sikerült is – összegezte teljesítményét Vodenyák Endre.

– Úgy tudom régen nem képviseltette magát Somogyból karatés, így szerettem volna jól szerepelni – mesélte a barcsi egyenruhás, aki megfelelt saját elvárásainak ugyanis aranyéremmel térhetett haza.

TEK Budo- és Küzdősport Gála somogyi eredményei

Mihovics Szabina: gi grappling (földharc) – 1. hely, judo – 2. hely.

Vodenyák Endre: WKF karate – 1. hely.

Varga Orsolya: Karate „kata” (formagyakorlat) – 2. hely, WKF karate – 3. hely.

Torma Georgina: kyokushin karate (küzdelem) – 2. hely

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában