Tízezer forint

2017.11.19. 09:00

Erzsébet-utalványt postáznak a somogyi nyugdíjasoknak

A megyei nyugdíjas szövetség számítása szerint közel 830 millió forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a somogyi szépkorúak, amit november 24-én kezdenek postázni.

Harsányi Miklós

– Minden forint jól jön a nyugdíjasoknak, különösen most, amikor lassan mindenki készülődik a közelgő ünnepekre – mondta Stikel János, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének elnöke. – A fejenként tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt sokan ajándékra költik majd vagy élelmiszert vesznek belőle a családi összejövetelekre. Karácsonykor általában nagy a vendégjárás, s jóval több húst, tejterméket, zöldségfélét és édességet vásárol a lakosság, s az utalványt nagy részét előreláthatóan erre fordítják a szépkorúak.

Somogyban közel 83 ezer nyugdíjas él, az átlagnyugdíj közel 114 400 forint. A nyugdíjprémiummal növelt novemberi nyugdíjak postázása most is zajlik. Legfeljebb 12 ezer forintot kaphatnak azok, akiknek a nyugdíja legalább 80 ezer forint, s kevesebb jár azoknak, akiknek a nyugdíja nem éri el a 80 ezer forintot.

A távirati iroda beszámolója szerint Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelő államtitkára arról szólt: az idén várható 4,1 százalékos gazdasági növekedés lehetővé teszi, hogy valamennyi generáció anyagi megbecsülését növelje a kormányzat. Vagyis ki szeretnék fejezni megbecsülésüket a nyugdíjasok iránt is a nyugdíjkiegészítéssel, a nyugdíjprémiummal és egyszeri juttatásként a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában