Kaposvár

2017.11.05. 20:00

Harmónia, egyensúly – napi húsz perc a testi-lelki egészségért

Harmónia és egyensúly címmel vasárnap ötödik alkalommal rendezték meg a kaposvárimami családi és információs napot. Pilates, jóga és zeneterápia is kiegészítette a rendezvényt, ahol az édesanyákon kívül a gyermekek is remekül érezték magukat.

Harsányi Miklós

– Valamennyien vágyunk a testi-lelki harmóniára, s ehhez igyekszünk a mindennapokban könnyen megvalósítható tanácsokat adni az érdeklődőknek – mondta Patakné Csordás Gyöngyvér, a Kaposvárimami Egyesület elnöke. – Az ideális helyzet elérése persze nem megy egyik pillanatról a másikra, döntő a tudatos életmód kialakítása. A mozgás, a zene, a táplálkozás és a szépség témakörök érintésével próbáljuk megközelíteni, hogy mi vezethet a harmóniához.

Pilates workshopon vettek részt ottjártunkkor a hölgyek, miközben a gyermekeknek kézműves foglalkozást tartottak a Szent Margit Katolikus Óvoda önkéntes pedagógusai. Patakné Csordás Gyöngyvér szerint az érdeklődés egyértelműen jelzi: a hölgyekben van igény és energia a változtatásra, s a kiegyensúlyozott családi élet érdekében nagy energiákat mozgósítanak.

– Ha az optimális állapot megbomlik, annak súlyos következményei lehetnek – folytatta Patakné Csordás Gyöngyvér. – A harmónia hiánya szorongást, depressziót éppúgy okozhat, mint ellaposodó, kiüresedő párkapcsolatokat, s épp ezért döntő, hogy a nők tudatosan fordítsanak kellő energiát saját magukra. Az úgynevezett énidő lehetőséget teremt a gondolkodásra, az elmélyülésre, s ehhez elég akár napi 20 perc, ám döntő, hogy ez rendszeres legyen. Úgy gondolom, ez is lehetőséget teremt arra, hogy a családok kiegyensúlyozottan éljenek.

Kocsisné Bozsoki Katalin két gyermekével kereste fel a rendezvényt, s elmondása szerint hasznos ötleteket hallott, ami könnyen átültethető a napi gyakorlatba. – Először veszek részt a családi napon, de minden bizonnyal máskor is eljövünk – tette hozzá. – Jól éreztük magunkat, a közösségi élmény nemcsak a gyermekeknek fontos, hanem a fiatal édesanyáknak is.

Rajzverseny, törpjóga és ételkóstoló

Ételkóstoló, családi táncház és törpjóga az ovisoknak: számos program közül választhattak a vendégek. Mivel lepném meg anyukámat? címmel rajzversenyt hirdettek a házigazdák, a pályázatra több mint 200 alkotást küldtek be a gyerekek. Két kategóriában hirdettek győztest: a legkisebbeknél Nyári Boglárka, a Festetics Karolina Óvoda óvodása nyert, az iskolásoknál Kiss Anna, a Toldi iskola harmadik osztályos diákja. Virág Erzsébet, a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár munkatársa elégedetten nyugtázta: egymás után érkeztek a résztvevők. S a helybelieken kívül a környező településekről is vártak vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában