megyei időjárás

2017.11.28. 06:40

Közeleg a tél: reggeli fagyban vacogunk ma, hétvégén eshet a hó

Somogyban kedden még viszonylag száraz időre lehet számítani, melyet hideg kísér. A hét hátralévő részében ugyan lesz elvétve napsütés, de lassan megmutatja magát a tél is, kisebb havazásra is számíthatunk hétvégén.

Sonline

Somogy megyében, kedden reggel fagyra kell készülni párássággal, helyenként köddel, deresedéssel. Napközben délire fordul az áramlás, de gyenge marad a légmozgás. Előtérbe kerül a párásság és a tartósabb ködmezők, de még van esélye pár órás napsütésnek is a nap folyamán. Csapadék legfeljebb a ködből származó szitálás lehet. Éjszaka nyugat felől beborul az ég.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel -2,

kedd délután +5,

szerda reggel -1 fok körül alakul.

Estefelé melegfront közelíti meg a Kárpát-medencét nyugat felől. Gyenge melegfront jellegű hatás jelentkezhet a különösen érzékenyeknél. Felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

 

Így alakul a folytatás

- Szerdán nagyobbrészt erősen felhős, foltokban ködös, itt-ott átmenetileg napos időre lehet számítani. Kisebb eső is előfordulhat.

- Csütörtökön borongós, csapadékos időre van kilátás. Esőre, néhol havas esőre célszerű készülni.

- Pénteken többnyire erősen felhős időben, helyenként átmenetileg napütésben is lehet bízni, említést érdemlő csapadék nem hullik.

- Szombaton előreláthatólag egy mediterrán ciklon éri el térségünket, nyugat felől felhősödés kezdődik, és itt már előfordulhat kisebb havas eső, gyenge havazás.

- Vasárnap úgy néz ki, hogy igazi téli idő köszönthet be, jelentős havazással, erős északi széllel, egész napos faggyal. (forrás: eumet.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában