suttogó

2017.11.16. 17:30

Olimpiai bajnok segítette a kaposvári lovasok felkészülését

Olimpiai bajnok tartott edzőtábort a kaposvári Lovasakadémián. A holland Bert Romp a díjugrató versenyzőknek, továbbá a lovasedző szakos hallgatóknak tartott kurzust, naponta öt edzésen vehettek részt a fiatalok.

Góz Lilla

Egymás után ugrattak a lovasedző szakos hallgatók, trénerük a holland olimpiai bajnok, Bert Romp tolmács segítségével látta el őket tanácsokkal. A fiataloknak a vágtaszámot sorolta az akadályok előtt. Patyi Dorottya harmadik napja vesz részt az edzéseken. Azt mondta: az első két nap a különböző vonalakat gyakorolták, majd pályát ugrottak. – Megnéztük hány vágtaugrásra, milyen távolságra vannak egymástól az akadályok – tette hozzá –, az edzés hatására nem csak magamon, de a lovon is kiemelkedő fejlődést érzek.

A nemzetközi szinten is elismert edző a kaposvári Pannon Lovasakadémia meghívására érkezett és öt napot tölt Kaposváron. Halas Áron igazgató elmondta: Bert Romp nagyon jó módszerrel oktat, sok a pozitív visszacsatolás, nincsenek sztárelemek, elég puritán módon építi fel az edzés elemeit. – Valószínű ezekre a jól érthető edzésekre van igazán szükségünk – vélte Halas Áron.

A holland olimpiai bajnok, lovasedző a hallgatókon kívül a díjugrató versenyzőket is tréningezte. – Két csoporttal dolgozom, az egyik egyetemista, a másik pedig profi lovasokból álló csapat – mondta el Bert Romp. – Velük másképpen kell foglalkozni, a profi lovasoknál nehezebb feladatokra van szükség, az a cél, hogy a lovakat minél jobb állapotba hozzák, új feladatokat tanítsanak meg nekik. Ugyanakkor a tanulóknál a lovasokat kell fejleszteni, minél nagyobb legyen az önbizalmuk és mindig a szintjükhöz képest tanuljanak új feladatokat.

Tanulni akarnak a lovasok

Bert Romp először jár Magyarországon, de azt mondta jó tapasztalatokkal fog hazatérni. – Az emberek nagyon kedvesek, jó a hozzáállásuk, a lovasok pedig tanulni akarnak, ami mindenképp dicsérendő – mondta. – A lovakkal is lehet dolgozni, nem nehéz felfogásúak, könnyű nekik újat tanítani, ez mind nagyon fontos számomra – tette hozzá a holland olimpiai bajnok.

A Pannon Lovasakadémia a jövőben is meghív majd nemzetközi szakembereket, így segítve a hallgatók és a versenyzők fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában