Győzelem

2017.11.14. 19:35

Taroltak a somogyi pálinkafőzők a Kárpát-medencei versenyen

A somogyi pálinkafőzők az idén is meghatározó szerepet játszottak a Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatversenyen.

K. G.

Ebben az évben 261 gyümölcspárlat vetélkedett egymással. Az anyaország pálinkakészítői mellett Felvidék, Erdély, Vajdaság és Kárpátalja legjobb párlatait hozták el a mustrára. Kecel adott otthont a Magyar Pálinka Hete országos rendezvénysorozatnak, melynek záró eseménye volt a verseny.

Galántai János kaposvári magánfőző négy aranyérmet (körte, vadcseresznye, Tramini törköly és borzag), valamint három ezüst érmet és egy bronzérmet nyert. Körte pálinkáját a legjobb párlatnak járó „Fortissimus Spiritus” díjjal jutalmazták, így ez az elismerés is Somogyba került az idén.

Gyenesei István pálinkái szintén négy aranyérmes (Othello szőlő, Syrah törköly, diópárlat és fekete ribiszke likőr), öt ezüst érmes és egy bronzérmes minősítést nyertek. Ezen az ünnepségen Gyenesei Istvánt sokéves kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Magyarországon negyedikként beválasztották a Pálinka Kollégium rendes tagjai sorába, és megkapta a „De membrum, de Collegium” címet.

A zamárdi Zimek kereskedelmi főzde termékeit három aranyéremmel (vadcseresznye, fekete ribiszke és málna), tíz ezüst éremmel és három bronzéremmel jutalmazták.

Pach Gábor zamárdi magánfőző 68 százalék alkoholtartalmú Irsai Olivér szőlőpárlatával a társadalmi zsűri első díját nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában