városmarketing

2017.11.27. 18:14

Versenyeztek az okos városok kiépítésében

A városmarketinget az okos városok szolgálatába kell állítani, hangzott el a Kaposvári Egyetemen, ahol az V. Országos Városmarketing Verseny kaposvári regionális elődöntőjét tartották. A versenyen a felsőoktatási hallgatók ötleteket dolgoztak ki egy-egy település fejlesztésére.

Kovács Gábor, [email protected]

Szükség van az együttgondolkodásra, hogy élhető körülményeket teremtsünk a jövőben a Földön, hangsúlyozta Végvári György stratégiai és oktatásfejlesztési rektor-helyettes a városmarketing verseny megnyitóján. Hozzátette: azért, hogy az emberiség ne fogyasszon többet, mint amennyit megtermel, okos városokat kell létrehozni. A rektorhelyettes felvázolta, hogy a jóslatok szerint a jövőben a falvak elnéptelenedhetnek és óriási városok épülnek ki, s ezeket a nagyvárosokat a lakosaik kommunikációja viheti majd előre.

A fiatalokat Kaposvár nevében Pintér Rómeó, a városmarketingért felelős polgármesteri megbízott köszöntötte. Kiemelte, hogy Kaposvár a Smart City mozgalom és a városmarketing úttörőjének számít, ahol minden beruházás az önfenntarthatóságot szolgálja. A kaposvári elődöntő zsűrijében Pintér Rómeón kívül még két somogyi foglalt helyet: Handó János patcai polgármester és Egyed Linda, a Fino Food Kft. marketingvezetője.

A verseny célja, hogy a városmarketinggel foglalkozók és az egyetemisták közös értékeket teremtsenek, és a városokat segítő új, kreatív megoldásokat dolgozzanak ki.

A háromfős hallgatói csapatok azt vizsgálták, hogyan támogathatják a digitális, online városfejlesztési marketinget, konkrét projekteket, a kommunikációt, a márkaépítést és az okos várossá válást. A kaposvári elődöntőben az érintett települések Kaposvár, Mórahalom, Paks, Siklós, Zalakaros volt. Ezeket a városokat mutatták be a csapatok, melyek a Pécsi Tudományegyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről, a Budapesti Corvinus Egyetemről, és a győri Széchenyi István Egyetemről érkeztek. A Kaposvári Egyetem csapata kedden a győri elődöntőben szerepel, a fiatalok Berhidára dolgoztak ki egy fejlesztési koncepciót.

Az érintett települések a jó megoldásokat hasznosíthatják is, mutatott rá Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem Marketing és Menedzsment Intézetének igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában