Siker

2017.12.06. 15:14

Egymilliós ösztöndíjat nyert két fotó szakos hallgató

Balogh Viktória (KEF MA) és Kiss Imre (KEF BA) nyerte el a Magyar Fotóművészek Szövetségének fejenként egymillió forintos ösztöndíját a 2018-as évre.

Sonline

A Magyar Fotóművészek Szövetségének honlapja szerint a Szövetség felhívása pozitív visszhangra talált, közel harminc pályázati anyag érkezett be. A döntésnél fontos szempont volt a portfólió felépítése, összetettsége, ugyanakkor a bírálók arra is kíváncsiak voltak, miként rajzolódik ki az önálló alkotói karakter a pályázó munkái által. A bizottság azokat a hallgatókat kereste, akiknek projektterve alapján, nem csak kiváló, de progresszív pályaművek születhetnek, amennyiben megfelelő szakmai és anyagi támogatásban részesülnek.

A Magyar Fotóművészek Szövetségének fejenként 1 millió forintos ösztöndíját a 2018-as évre a Kaposvári Egyetem két hallgatója, Balogh Viktória és Kiss Imre is elnyerte. ‍

 

 

 

 

 

 

Az elméleti kutatásra kiírt ösztöndíjat idén nem osztotta ki a zsűri. Az ösztöndíjasok jövő év januárjában kezdik meg munkájukat, egy évvel később pedig csoportos beszámoló-kiállításon mutatják be elkészült alkotásaikat a nagyközönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában