Kaposvár

2017.12.12. 19:52

Évtizedeken át a somogyi gyermekekért dolgoztak

Húszéves a gyermekvédelmi törvény és négy évtizede alapították a Somogy Megyei Gyermek- és Ifjúságvédelmi Intézetet: a kettős jubileum kapcsán emlékülést tartottak kedden.

Harsányi Miklós

– Szervezetünk múltja szervesen összefügg a megyei gyermek- és ifjúságvédelmi intézettel – mondta Kocsis Jánosné, a Magyar Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szövetség elnöke. – Alapító elnökünk, Orbán István volt a szervezet vezetője, s az intézmény adott otthont sok éven át a szövetségnek. Az elnök rámutatott: ha emlékeznek, akkor meg kell említeni azt a gigantikus feladatot, amit a Magyisz az eltelt 27 év alatt végzett. Büszkék lehetnek az eredményekre.

Az országban talán ez az egyetlen olyan civil szervezet, amelynek tevékenységét számos minisztérium ismerte el, s az idén már az ötödik díjat kapták meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az elnök kiemelte: nagy gondot fordítottak az oktatásra, a Somogy és a Heves megyei szervezet párhuzamosan indította elsőként a hivatásos nevelőszülők képzését.

Elsődlegesen a gyermekek nevelését tűzték ki célul, s ennek eredményeként az állami gondozásban lévő fiatalok 80 százaléka elvégezte a nyolc osztályt, többen munka mellett fejezték be a tanulmányukat, s szereztek szakmunkás-bizonyítványt.

– Példás együttműködést folytatunk a civil testvérszervezetekkel – húzta alá Orbán István. – Tizenegy megyében van önállóan működő szervezetünk, a határon túli kapcsolataink ugyancsak említésre méltóak. A gyermekvédelem területén végzett kiemelkedő munkájának elismeréséül többek közt a Somogyi Hírlap kollektívája részesült elismerésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában