galéria

2017.12.19. 22:57

Ezerötszáz csomagot adtak a rászorulóknak

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) és a Katolikus Karitasz ajándékcsomagokkal kedveskedett a rászorulóknak kedden Taszáron, Göllében, Somogyszilben és Büssüben.

Sonline

Witzmann Mihály 2010 óta szervezi a Katolikus Karitasszal karöltve a karácsonyi ajándékozást. Az országgyűlési képviselő elmondta: az összefogás csodákra képes, ennek jó példája ez a kezdeményezés is. Az advent pedig arra is figyelmeztet, hogy ha adunk, akkor örömmel adjunk.

 

– A képviselői munkában is szükség van ilyen felemelő pillanatokra – tette hozzá. – Megerősíti bennem a hitet: jobb adni, mint kapni, kiváltképpen az arra rászorulóknak. Witzmann Mihály megköszönte a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a civilek és a vállalkozók önzetlen támogatását. A rendhagyó ajándékozás négy napon át tart. Így mind az 1500 csomag eljut a címzettjéhez. A támogatottak névsorát az egyházak, a karitatív szervezetek és a polgármesteri hivatalok jelzései, véleménye alapján állították össze. Az adományozás során több mint nyolc tonna tartós élelmiszert adnak át.

Az akciót a helybeliek nagy örömmel fogadták minden településen. Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász igazgató-helyettese elmondta, örömmel vesznek részt ebben az akcióban is. Az 1931-ben alakult Katolikus Karitász, tizenhat egyházmegyei szervezetének 807 csoportjában tízezer önkéntes segíti a rászorulókat, és ehhez jön még hozzá a szép számú alkalmi önkéntes.

– A logisztika megszervezése az egyik legnehezebb feladat, hiszen az ajándékozáson túl azért a mindennapos feladatokat is el kell látnunk – mondta Feketéné Szabó Márta, a szervezet kaposvári egyházmegyei igazgatója. – Azonban nekem és kollégáimnak minden fáradtságot megér, amikor látjuk a boldog arcokat. Megható, hogy ezek az emberek nemcsak a csomagért jönnek, hanem a szeretetért és a jó szóért is. Ezt erősítette meg a somogyszili majd 90 éves Fülöp Imréné, akinek két fia és négy unokája van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában