Hono-o-Daiko

2017.12.07. 13:33

Japán dobcsapat adott jótékonysági koncertet Siófokon

Telt ház előtt adott jótékonysági koncertet Siófokon a japán Hono-o-Daiko dobcsapat.

Krausz Andrea

Hullócsillag, tőr, mennydörgés. Ilyen fantázianeveket adtak különböző dobszámaiknak a japán HONO-O-DAIKO együttes tagjai. A csoport telt ház előtt adott jótékonysági koncertet Siófokon, a közönség vastapssal honorálta a produkciót. Az előadók a Tokiótól délre fekvő Shimane prefektúrából, Okuizumo városából érkeztek, a csodás japán vidékről rövid videót is láthattak a jelenlévők.

A színpadon elhangzott, hogy a csoport nem nevezhető profinak, főként helyi eseményeken szoktak szerepelni és először lépnek fel Magyarországon. A japán együttes vezetője elszigeteltnek nevezte városukat, melynek mesterei a vas megmunkálásáról, a kard- és tőrkészítő hagyományokról híresek. Az elementáris előadás során hallhattuk a kovácsműhelyek ritmusait, vagy éppen a vihar különböző fázisait, a dobszámokhoz pedig a műfajra jellemző egyedi előadásmód és mozgásvilág párosult.

 

A siófoki koncert ingyenes volt, de karitatív szándékkal hívtáéletre. A Siófok által utazó nagykövetnek felkért üzletember, Hasebe Toshiaki az előadás előtt elmondta, japán gyökerei miatt úgy érzi, sokat tehet a Balaton-parti város és az ázsiai ország közötti kapcsolatok fejlesztéséért, melyeket először a kulturális, később pedig a gazdasági területen is ki lehet bővíteni. Meghívására érkezett a dobegyüttes a városba és Budapestre is ellátogatnak. Az előadáson gyűjtött adományokból a város két japán hagyományokon alapuló sportegyesületét szeretnék támogatni.

A koncert végén a Budoka Kyokushin Karate Klub valamint a Siófoki Natan Dojo képviselői vehették át az összegyűlt pénzt, melyet Lengyel Róbert saját polgármesteri keretéből további 25-25 ezer forinttal egészített ki.

A polgármester a színpadon elmondta, a koncert megvalósulása Zsuga Jánosnak, az MVM Zrt. vezérigazgatójának köszönhető, aki korábban a siófoki központú FGSZ Földgázszállító Zrt. vezetője volt, nem mellesleg négy danos karatemester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában