elismerés

2017.12.11. 13:16

Közbiztonsági díjakat adtak át a Balaton Fejlesztési Tanács ülésén

Átadták a Balaton Régió Közbiztonságáért díjakat. Idén három szakembert díjazott a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) közbiztonsági tanácsadó testülete, köztük Verb Istvánt, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság víziközlekedési osztályának vezetőjét.

Kolumbán Tünde

Méltatásában elhangzott: nevéhez nemcsak számos sikeres élet és eszközmentés fűződik, de kiváló szakmai munkájának is köszönhető, hogy balatoni vízirendészet pozitív visszajelzéseket kapott a FINA vizes világbajnokság balatoni helyszínének biztosításában. Verb István mellett díjazták Horváth Róbertet, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökét valamint Nátrán Albint, az Országos Mentőszolgálat vezető mentőtisztjét is.

A Balaton Fejlesztési Tanács ülése előtt megtartott díjátadón rendhagyó elismerés átadására is sor került, hiszen a díjazó maga is díjazottá vált. Jamrik Péter, a BFT közbiztonsági tanácsosa 20 éve dolgozik a tópartért. Két évtizedes, társadalmi munkában végzett tevékenységét emlékplakettel köszönte meg a fejlesztési tanács. Jamrik Péter lapunknak elmondta: sok pozitív változás következett be az elmúlt 20 évben a Balaton közbiztonságában, de bőven akad még tenni való, különösen a mentőeszközök bővítése terén. Hozzátette: a két évtized alatt közel 1 milliárd forintnyi támogatás érkezett a Balatonhoz, amit a közbiztonság javítására használtak fel.

A díjátadót követően a Balaton Fejlesztési Tanács idei utolsó ülésére került sor. Itt Kovács Bence a Balatoni Turisztikai Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója a balatoni fejlesztési program aktuális kérdéseiről tájékoztatott. Elmondta: az uniós forrásokból támogatott fejlesztési célok között több program, köztük nemzeti parki, kerékpáros és gyógyhely jellegű pályázatok is támogatást nyertek, míg a hazai forrásból finanszírozott Kisfaludy program is elindult. Megjelentek a panziók szálláshely- kapacitásának bővítésére vonatkozó pályázatok, míg a szállodák fejlesztését célzó kiírások 2018. első negyedévében várhatók.

Az ülésen szó esett a területfejlesztési törvény módosításáról. Füleki Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára bejelentette, hogy elkészült az új, egységes digitális alaptérkép, amely a területfejlesztés korszerű alappillére lesz a Balatonnál is. A helyettes államtitkár azt mondta: a digitális alaptérképeket valamennyi hazai település ingyen használhatja. Ezzel egy nagyobb város 5-10 millió forint kiadástól is megszabadul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában