fotók

2017.12.20. 17:30

Közös áhítattal hangolódtak az ünnepre a nyugdíjasok

Közös áhítattal hangolódhattak a kaposvári nyugdíjasok az ünnepre, hiszen már huszonkettedik alkalommal tartották meg a rendezvényt a városi sportcsarnokban.

Koszorus Rita

Kesztyűs Ferencné már negyedszerre jött el és mivel egyedül tölti a karácsonyt, ez a nap számára, az igazi ünnep. – Nekem nagyon tetszik az ünnepély – mondta a kaposvári nyugdíjas. – Most már benne vagyok a korban, és nehezen megyek, fájnak a lábaim, de az ünnepség miatt azért is eljöttem.

Horváth Istvánné másodszor jött el a közös ünnepségre. – Tavaly már voltam nagyon jó volt és örülök neki, hogy idén is hívtak – mondta az idős asszony.

Kovács István először jött el, hiszen csak most lett 65 éves. – Nagyon jó érzés, hogy meghívnak minket ide, én szívesen jövök – mondta a nyugdíjas férfi. – Hívő vagyok, katolikus és nemes gesztusnak tartom ezt. Arról nem is beszélve, hogy megleptek a bejáratnál egy kis csomaggal.

A közös áhítat közös énekléssel kezdődött, majd elmondták a Miatyánkot az egybegyűltek.

Varga László megyéspüspök szólt a kaposvári szépkorúakhoz. Aki a megbocsátás fontosságát hangsúlyozta. – Egy egész életen át tanulnunk kell szeretni, egészen életünk utolsó pillanatáig – mondta Varga László. – Akkor teljes az életünk, ha egész életen át növekszünk a szeretetben.

Szita Károly polgármester áldott ünnepet kívánt az egybegyűlteknek. – Kívánok békességet az mindig ránk fér és kívánok békét a lelkünkben is – mondta a városvezető.

A meghívott kaposvári nyugdíjasok a Füred Rock Szín Kör előadása után a Kométa Zrt. jóvoltából közös ebédet fogyaszthattak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában