tele volt a járat

2018.01.10. 18:37

Diáklány igyekezett eljutni a kollégiumba, de nem vette fel a busz

Azzal kereste meg szerkesztőségünket egy aggódó lengyeltóti nagymama, hogy a téli szünet után unokája nem tudott busszal elutazni Pécsre.

Koszorus Rita

– Az unokám Öreglakon szokott felszállni – mondta el Kollár Ilona. – Azért ott, hogy legyen még helye, de ez már nem az első alkalom volt, hogy a busz megállt és a sofőr közölte: nem vesz fel több utast.

Ez január 2-án történt, amikor is a fiatal diáklány igyekezett eljutni a kollégiumba. – Csak az volt a szerencse, hogy az anyja megvárta a busz érkezését – tette hozzá a nagymama. – Így még elérte a vonatot.

A nagymama elmondta: minden iskolai szünet után ez a helyzet és csak a szerencsén múlik, hogy a gyerek eléri-e a járatot.

Az eset kapcsán megkérdeztük a Dél-Dunántúli Közlekedési Központot (DDKK) is, hogy miért nem indít a vállalat nagyobb befogadóképességű autóbuszokat az iskolaszünetek után. A cég azt közölte szerkesztőségünkkel: a sofőr jelezte a forgalomirányítónak, hogy január 2-án Öreglakon már nem tudott utasokat beszállítani. A társaság nem indított rásegítő járatot, mert az első tanítási nap nem hétfőre esett. Normál esetben három ilyet indíthattak volna, ám ezúttal más feladatokat kellett végezniük. – A rásegítő járatok „15” jelzéssel a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon közlekednek, ez esetben pedig egy keddi munkanapról van szó – áll a társaság lapunkhoz eljuttatott válaszában.

Panasz nem érkezett a 73 utas befogadóképességű járat kapacitásáról, ám ennek ellenére elnézést kért a DDKK a kislánytól és családjától a kellemetlenségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában