szemétügy

2018.01.09. 18:20

Terjeszkedik a kaposvári cég

Januártól Tolna megyében is szolgáltat a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Így 160 ezer háztartás hulladékának elszállítását oldja meg a somogyi cég.

Koszorus Rita

Újabb területtel bővült a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szolgáltatási területe, 2018-ban már a Tolna megyei Pakson és Bölcskén, Gerjenben, Györkönyben, Madocsán, Nagydorogon, valamint Pusztahencsén is a somogyi cég végzi a hulladék elszállítását. – A fogyasztók ebből nem vesznek észre semmit sem Tolna sem Somogy megyében – mondta el kérdésünkre Szilágyi Ádám, ügyvezető. – A paksi közszolgáltató minden eszközét és állományát átvettük. Tehát ugyanazokon a kukásautókon, ugyanazok a sofőrök mennek ki. Éppen ezért nincsen elvonás Kaposvárról és környékéről.

Kaposváron és környékén 27 autó látja el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás, Pakson pedig 9.

A társaság tevékenységének legnagyobb részét a vegyes kommunális hulladék elszállítása teszi ki, ez a kaposvári telep esetében hatszáz tonna hetente. – Emellett a szelektíven gyűjtött hulladék is jelentős – húzta alá Szilágyi Ádám. – Mennyisége folyamatosan nő, örülünk, hogy a lakosság felismerte ennek fontosságát.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi az üveggyűjtő konténerek ürítését és a zöldhulladék elszállítását is. Ez utóbbira idén ismét tizenötször kerül majd sor, tudtuk meg. szépen nő.

Az idei évtől változik a haszonanyag értékesítése is, hiszen a szelektív hulladékot a kaposvári telepen válogatják és bálába préselik. – Ezt értékesítjük, hogy a papírból újra papír lehessen – mondta Szilágyi Ádám. – Eddig árlista alapján döntöttük el, hogy hova adjuk el a hasznosítható hulladékot, az idei évtől azonban ezt a terhet leveszi rólunk a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában