Kiállítás

2018.01.15. 17:23

Tizenötezernél is többen látták Seuso kincseit

A Seuso-kincs Vándorkiállítás tizenötezredik látogatóját köszöntötte Szita Károly polgármester és Ábrahám Levente, a Rippl-Rónai Megyei Múzeum igazgatója az Anker házban.

Koszorus Rita

Szöllősi József és felesége Jákóból érkeztek, már régóta tervezték, hogy megtekintik a tárlatot.

–Munka után azt gondoltuk, hogy bejövünk és megnézzük a kiállítást – mondta Szöllősi József. – Teljesen meglepett, hogy mi vagyunk a tizenötezredikek.

Ezen a napon egyébként különleges kóstoló is várta a Seuso kiállítás látogatóit, hiszen a Gard`Ann Cukrászda Seuso-kincs ihlette süteményét próbálhatták ki az ínyencek. Ábrahám Levente, múzeumigazgatótól megtudtuk: hatalmas az érdeklődés a kiállítás iránt, az összes előjegyzési hely elkelt.

– Mindenkit biztatok arra, hogy ne adja fel – hívta fel a figyelmet Ábrahám Levente. – Jöjjenek el, nézzék meg a kiállítást. Addig nem fogjuk bezárni a kapukat január 21-én, amíg mindenki meg nem tekintette, aki szerette volna. Várakozási idővel azonban számolni kell, tette hozzá a múzeumigazgató. Naponta mintegy ezer vendég tekinti meg a római kori színezüst lakomakészletből álló kiállítást. A Rippl-Rónai Megyei Múzeum várakozásai szerint már a hétvégén elérhetik a húszezres álomhatárt látogatószámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában