Kaposvár

2018.02.13. 20:00

Beteg gyerekeken segít a Rotary Club

Beteg gyerekek gyógyulását segíti majd az a pénz, amelyet a Rotary Club Kaposvár jótékonysági bálján gyűjtöttek össze.

K. G.

A bevételt a klub keddi ülésén adták át a Lárifári Alapítvány képviselőjének a jótékonysági szervezet országos kormányzója, Mészáros Zoltán jelenlétében. A kaposvári Lárifári Alapítvány elnöke, Paskáné Hosszú Adrienn elmondta: az alapítvány élményterápiás célú foglalkoztatások sorozatát tervezi a kaposvári kórházban fekvő beteg gyermekek szórakoztatására.

Hozzátette: a gyermekosztályon indítják a kezdeményezést, és szeretnék, ha később a gyermekambulancián és a mosdósi kórházban is helyet kaphatna a jótékonysági akció. A Kaposi Mór Oktató Kórházzal már együttműködési megállapodást kötöttek, jelenleg az önkéntesek toborzása és felkészítése zajlik, hogy az influenzaszezon múltával beindulhasson az élményterápia.

Nagyné Szaksz Gabriella, a kaposvári Rotary Club 2017/18-as évadának elnöke elmondta: sok jótékonysági akcióban vettek részt a rotarysok. Minden évben segítik a rászoruló gyermekeket, köztük a somogyvári gyermekotthon sérült lakóit. Ösztöndíjakkal támogatják a tehetséges fiatalokat, hogy külföldi tanulmányokat folytathassanak. Így jutott ki kaposvári diák Angliába és Kanadába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában