Helyi közélet

2018.02.25. 18:05

A Dal 2018 – diadallal ért véget Dánielfy Gergely menetelése

A szakmai zsűri a legmagasabb pontszámmal juttatta a kaposvári színészhallgatót, Dánielfy Gergelyt A Dal 2018 döntőjébe, ám a nézők végül úgy döntöttek nem a Kaposvári Egyetem hallgatója megy Lisszabonba.

Koszorus Rita

Közösen szorítottak Dánielfy Gergelyért a Kaposvári Egyetemen

A zsűri tagjai a debreceni származású fiatalember előadása után ismét elismerően szóltak az Azt mondtad című dalról. – Az előadásod után az ember mindig kapkod a levegőért – mondta Mező Misi az értékelésében.

A döntő szabályai szerint a zsűri tagok 4-6-8-10 pontot adhattak a fellépőknek, ez alapján sorrendben: Dánielfy Gergely, Király Viktor, a yesyes és az AWS jutott tovább. Rájuk voksolhattak a nézők, akik végül az AWS nevű zenekarra szavaztak a legnagyobb arányban. Így a Dal történetében példátlan módon metál zenekar képviseli Magyarországot Lisszabonban.

Dánielfy Gergelynek természetesen nem csak a tévé előtt szurkoltak, társai a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karon közös Dal nézésen buzdították szombaton este a fiút. A fiatalok lapunknak elmondták: nagyon büszkék csoporttársukra. – Nagyon összerázzák az osztályt ezek a közös szurkolások – mondta Gulyás Gabriella. – Nagy siker, hogy ott van a finisben, ez számára egy nagy álom.

– Hihetetlenül büszkék vagyunk rá – mondta Horváth Márk. – Igazán őszinte dolog, amit ő képvisel, ez abszolút róla szól, s éppen ez teszi naggyá az egészet.

A fiatalok közül többen könnyes szemmel nézték végig Dánielfy Gergely előadását. A kaposvári egyetemistákat a szurkolásra Dánielfy Gergely édesanyja kisebb „szeretet-csomaggal” látta el: egyenesen Debrecenből küldött nekik sajtos pogácsát és pálinkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában