megyei időjárás

2018.02.17. 07:00

Felhős, ködös lesz a szombat, késő este havas eső is lehet

Felhős, ködös lesz a szombat, késő este havas eső is lehet – reggel nulla, míg délután plusz négy fok várható.

– Északnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, előtte azonban ködfoltok alakítják az időjárást, helyenként napsütéssel Somogy megyében, szombaton – tájékoztatott az eumet.hu. – Gyenge, mérsékelt, többnyire délkeleti irányú szél fúj. Csapadékra inkább csak késő estétől számíthatunk. Itt túlnyomórészt eső, hajnaltájt gyengülő havas eső, hószállingózás valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szombat reggel 0 fok
  • szombat délután +4 fok
  • vasárnap reggel +1 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Vasárnap eleinte még erősen felhős marad az ég, majd délután észak felől csökken a felhőzet. Említést érdemlő csapadék nem hullik. Kissé megélénkül az északi szél. Hétfőn napos és ködös, ködfelhős területek váltakoznak, csapadék és számottevő légmozgás nélkül. Kedden borongós időre van kilátás, kevés vegyes halmazállapotú csapadékkal. Szerdán, csütörtökön előfordulhatnak napos illetve erősebben felhős időszakok, élénk északi szél kíséretében.

    Orvosmeteorológia

    Szombat estig front nem lesz térségünkben, de a fokozottan érzékenyek körében már napközben is előfordulhat migrén, fejfájás. Keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet, így az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Délután tovább erősödhetnek a tünetek, görcsös panaszok is felléphetnek. A borongós, nyirkos időben alacsony lesz hőérzetünk, romolhat közérzetünk. Az esti órákban északnyugat felől egy hidegfront érkezik, így éjjel már a hidegfrontra érzékenyek tünetei erősödhetnek fel. (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szombaton reggel országszerte számítani kell pára, köd okozta korlátozott látási viszonyokra, helyenként zúzmarás köd is kialakulhat, így előfordulhatnak csúszós útszakaszok is. Az esti óráktól elsősorban nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék, északon pedig havazás okozhat vizes, csúszós, illetve latyakos, hókásás utakat. Kora délutántól nyugaton, északnyugaton élénk délkeleti széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában