magyar széppróza napja

2018.02.12. 14:15

A képregények világába kalauzolták a diákokat

Lakatos István író, képregényrajzoló és illusztrátor tartott színes előadást diákoknak a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Gy. Zs.

Sok diák ellátogatott a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárba hétfőn, ahol a közelgő magyar széppróza napja alkalmából Lakatos István író, képregényrajzoló és illusztrátor tartott színes előadást a fiataloknak. A fővárosban élő író először látogatott el Kaposvárra, ahol nemcsak felolvasott regényeiből a helyi diákoknak, hanem illusztrációiból és képregényeiből is hozott néhány alkotást. Minden művét saját maga illusztrálja képileg is.

A szerző kérdésünkre elmondta: fontosnak tartja, hogy képi tartalom is megjelenjen a műveiben, mely a fiatalokat is hamarabb megszólíthatja. – Nem szeretem a művészkedő könyvillusztrációkat, úgy gondolom, sokkal inkább legyen vagány, vicces, izgalmas és ne akarjon tanulságokat sulykolni – tette hozzá Lakatos István. Hasonlóan gondolja megformált főhőseiről is, egy vicces karakterrel könnyebben azonosulhat az olvasó.

Az író többek között a Lencsilány képregényéről, A mosómedve, aki ki akarta mosni a világot című képregényes történetéről, és a 2011-ben az Év Gyermekkönyve díjat is elnyert Dobozváros című regényéről is beszélt a fiataloknak. Arról is szólt, hogy egy-egy képregényoldal elkészítése beletelhet akár több napba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában