Táncsics-verseny

2018.02.14. 20:34

Rengeteg a tehetséges diák Somogy megyében

Hét tantárgyban – matematika, biológia, informatika, kémia, angol, német, történelem –  hirdették meg a Táncsics-versenyt, melyen közel 200-an vettek részt.

Harsányi Miklós

Nyolcadikosok vettek részt a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium versenysorozatán: hét tantárgyban – matematika, biológia, informatika, kémia, angol, német, történelem –  hirdették meg az erőpróbát, melyen közel 200-an vettek részt: szerdán adták át a legjobbaknak járó díjakat.

– Ezúttal is kiderült, hogy mennyi tehetséges fiatal él Somogyban – emelte ki Reöthy Ferenc igazgató. – A fiatalok kiváló képességekkel rendelkeznek, tudásukat, széles körű felkészültségüket bebizonyították. A mostani erőpróba sikere is megerősítette, hogy szükség van a rendezvényre, ezért 2019-ben újra meghirdetjük a Táncsics-versenyt.

A rendezvényen átadták a legjobb diákoknak járó elismeréseket: Tóth Bálint, a Toponári Általános Iskola diákja nyerte a matematikaversenyt, felkészítő tanára Nagy György. Biológiából Horváth Lilla, a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola tanulója végzett az élen (felkészítő: Nagy Judit). A történelemverseny első helyezettje Szász Bence, a Kisfaludy utcai tagiskola diákját Réti Boglárka készítette fel.

A fiatalok nyelvtudását is értékelték: angolból Horváth Lilla (Zrínyi iskola, felkészítő: Horvátné Kálecz Beáta), míg németből Lamann Mátyás (Kisfaludy utcai tagiskola, szaktanára: Hernesz Andrea) nyert. Különdíjjal jutalmazták Simon Violetta Virágot, a kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola tanulóját. Kémiában Hegedűs Lilla, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola diákja győzött (felkészítő: Saabné Réti Ibolya), az informatikusok versengését Szabó Benedek nyerte (Kisfaludy utcai tagiskola, felkészítő: Bíró Márk).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában