megcsinálják

2018.02.12. 07:00

Szja-bevallás tervezetet postáz az adóhatóság

A személyi jövedelemadó-bevallás tervezetének postázását január nyolcadikától kérhetik a NAV-tól azok, akik nem regisztráltak az Ügyfélkapun. Az elmúlt három hétben csaknem kilencvenezren éltek a lehetőséggel, s küldtek SMS-t, levelet, nyomtatványt vagy űrlapot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, illetve hívták az 1819-es Infóvonalat.

Harsányi Miklós

– Az igénylési lehetőségek közül eddig az SMS a legnépszerűbb, ugyanis csaknem hetvenezren kérték így az szja-bevallási tervezet postázását – tájékoztatott a NAV. – Több mint húszezren a többi módszer közül választottak. A tervezet, akár az adózó közreműködése nélkül is – ha nincs szükség kiegészítésre, javításra – május 22-én érvényes személyi jövedelemadó-bevallássá válik.

Az elkészített adóbevallási tervezeteket az adóhatóság március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi. Az adóhatóság arra is felhívta figyelmet, hogy akinek nincs ügyfélkapuja, március 19-ig kérheti a tervezet postázását levélben, SMS-ben vagy a hatóság honlapján elérhető űrlapon, formanyomtatványon továbbá telefonon valamint az ügyfél szolgálatokon. Fontos tudni: az szja egy plusz egy százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni.

– Aki már  most szeretné elkészíteni szja-bevallását a NAV honlapján, illetve ügyfélszolgálatain elérheti a 17SZJA nyomtatványt – közölte a hivatal. –  Az új webes kitöltő felület január nyolcadika óta elérhető a NAV honlapjáról, illetve a kormányzati portálról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában