próbarepülés

2018.03.28. 20:18

Gripen-szimulátor és géppisztoly is volt a diáknapon

Nagy sikert aratott a repülőgépes szimulátor a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola diáknapján: a jelentkezők egy Gripent irányítottak.

Harsányi Miklós

Friss, ropogós, saját sütésű kenyérrel kínálták a tanulókat a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola szerdai diáknapján. Sportverseny, kézművesfoglalkozás, vetélkedő, honvédségi és rendőrségi bemutató: változatos programok várták a több száz diákot, s még jótékonysági akció is kiegészítette a rendezvényt.

– A próbarepülés után megnézem, hogyan kell szétszedni egy géppisztolyt – poénkodott egy tini fiú. Szép sikert aratott a repülőgépes szimulátor: a jelentkezők egy Gripent irányítottak, s egymás után érkeztek a jelentkezők. Balázs Tibor igazgató hangsúlyozta: számos, a diákok érdeklődésére számot tartó programot állítottak össze.

Ezúttal jótékonysági akciót is szerveztek: a sütemény eladásból származó bevételt a Kutyatár Egyesületnek ajánlják fel, továbbá a tanulók és a tanárok kutyatápot adományoztak a civil szervezetnek. A diáknapot izgalmas sportversenyek is tarkították.

Motorosok a gépészben

A Széles Út Egyesület motorosai is bekapcsolódtak szerdán az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola diáknapi rendezvényébe: a diákigazgató választáson a Gladiátorok csapatát segítették. – Az iskolával meglévő jó kapcsolatnak köszönhetően kaptunk meghívást a rendezvényre – mondta Benei Tibor, a Széles Út Egyesület titkára. – Tizenkét motorral kerestük fel az iskolát, ahol remek hangulatú találkozó zajlott. A fiatalok szemlátomást jól érezték magukat.

A kiállított veteránautókon kívül a nagy teljesítményű motorkerékpárokat is sokan megtekintették, s szerdán eldőlt: a kaposvári motoroscsapat a 2019-es diáknapra is meghívást kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában