görbüljön

2018.03.05. 18:28

Horgászsulit indítanak és online vetélkedőt szerveznek diákoknak

Horgászsulit indítanak és online vetélkedőt szerveznek a somogyi diákoknak. Megtudtuk a horgászok zöme időben leadta a fogási naplót.

Harsányi Miklós

A több mint 10500 regisztrált somogyi horgász zöme időben leadta a fogási naplót, s erősen készülnek a tavaszi szezonra. Eközben megkezdték a 2018-as versenyek szervezését, s újdonság, hogy horgászsulit szerveznek a legkisebbeknek.

– Ötvenkét egyesület tartozik a szövetséghez, s a tagság 99 százaléka február 28-ig eljuttatta a fogási naplót – mondta Fülöp József, a megyei horgászegyesületek szövetségének elnöke. – A horgászok megtanulták: érdemes időben leadni a papírokat, ellenkező esetben kétezer forinttal többet költhetnek az állami jegy kiváltására.

A Somogy legjobb horgásza elnevezésű versenysorozat öt fordulóból áll: az első találkozót március 18-án Nagybajomban rendezik. A szövetségben arról is döntöttek: Töröcskén júniusban horgásztáborba várják a tiniket, s előtte tavasszal horgászsulit szerveznek Kaposváron, Nagyatádon és Nagybajomban.

Hétvégenként találkoznak a diákok, ahol a pecázás rejtelmeivel ismerkedhetnek meg, s ezzel párhuzamosan online vetélkedőt is útjára indítanak. Fülöp József rámutatott: céljuk a tagság fiatalítása. Ennek érdekében versenyeket, találkozókat szerveznek a tizenévesek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában