átadás

2018.03.01. 17:11

Szívdiagnosztikai eszközt hoztak a Segítő Kezek

Mobil internet hozzáférést biztosítottak 25 idősnek Mezőcsokonyán a Segítő Kezek idősügyi infokommunikációs programban.

K.G.

Még tavaly decemberben osztottak számítógépeket, laptopokat a településen, és eddig öt gondozó segítette internetezni a 65 éven felülieket. Az újonnan érkezett mobil stickekkel azonban most önállóan is használhatják a világhálót az idősek. Sudár Zoltán polgármestertől megtudtuk: már sokan interneteznek a nyugdíjasok közül a faluban, a családdal tartják a kapcsolatot és kitekintenek a nagyvilágba. A rendezvényen részt vett Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos asszony, aki élen jár az idősek elmagányosodása elleni küzdelemben.

Hangsúlyozta: a felméréseik szerint a programban résztvevő idősek 31 százaléka a családi, baráti kapcsolatai ápolására, 19 százaléka hírolvasásra használja az internetet, sokan online vásárlásra, színházjegyek beszerzésére, utazásszervezésre. Mezőcsokonyán egy szívdiagnosztikai eszközt is átadtak, amely klinikai pontosságú adatokat küld okostelefonra a felhasználók értékeiről. A faluban most az időseken kívül mások is lehetőséget kapnak az egészségügyi felmérésre, ezzel akár életeket menthetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában